Notícies

Notícies :: Més de 800 infants del barri Collblanc La Torrassa de L’H participaran de les activitats d’estiu de l’Associació Educativa Itaca durant els propers mesos estivals.

Titular notícies

Més de 800 infants del barri Collblanc La Torrassa de L’H participaran de les activitats d’estiu de l’Associació Educativa Itaca durant els propers mesos estivals.

Dilluns 27 Juny 2016

Avui dilluns 27 de Juny comencen les activitats d’estiu al barri de Collblanc-La Torrassa organitzades per l’Associació Educativa Itaca, entitat de lleure i acció social i comunitària. Un nou repte aconseguit per l’equip de l’Associació Educativa Itaca, incrementar l’oferta d’activitats i garantir que cap infant es quedi sense una oportunitat de lleure educatiu en època estival. Durant els propers mesos les escoles públiques Ramón i Cajal, Charlie Rivel i l'Equipament de lleure Antic Cinema Romero donaran cobertura a més de 800 infants i joves del barri de la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat. 



L’Associació Educativa Itaca realitzarà tres casals durant els mesos de Juny i Juliol, a l’Escola Ramón i Cajal, a l’Escola Charlie RIvel i a l’Equipament de Lleure Antic Cine Romero. I per quart any l’Agost i Setembre tindran una resposta educativa amb un Casal a l’Escola Ramon i Cajal i Cine Romero. Un total de 800 participants en els Casals d’Estiu de l’entitat garantint la igualtat d’oportunitats en infants de 3 a 17 anys. 

 
L’Associació Educativa Itaca, també durant aquests mesos desenvoluparà activitats per altres col·lectius amb els quals treballa durant tot el curs. Per una banda el “Casal Familiar” un projecte que per segon any obrirà les seves portes a famílies i infants de 0 a 3 anys per desenvolupar activitats d’estiu una vegada finalitzat el curs de l’Espai Familiar. Prop de 50 famílies participaran de visites a la Piscina, tallers de Psicomotricitat, excursions... durant el mes de Juliol. 
 
Durant el mes de Juliol, l’Associació Educativa Itaca a través del seu projecte d’Esplai de cap de setmana el Grup Itaca Els Vents, organitza unes colònies a la Natura concretament a Planoles amb prop de 80 participants d’edats entre els 6 i els 17 anys, els quals podran gaudir de 24h d’activitats, excursions i rutes, natura i educació en el lleure en la màxima exponencia.  
 
Els joves del barri veuran incrementada la seva oferta al barri a través dels projectes LA CLAQUETA, l’únic punt juvenil de la ciutat de L’Hospitalet gestionat per l’Associació Educativa Itaca que oferirà activitats especials durant els mesos de Juliol, Agost i Setembre per joves de 12 a 22 anys. I el projecte INSERJOVE de l’àrea Sociolaboral de l’entitat que oferirà durant els mesos estivals formació i pràctiques en empreses del sector del Turisme i la neteja industrial, en els darrer mes de Juny prop de 10 joves han formalitzat el seu primer contracte laboral i prop de 90 joves han realitzat formació de Monitor de Lleure i Auxiliar de Comerç  a ITACA. 
 
Els nostres educadors de carrer del Projecte OCI AL BARRI de l’Associació Educativa Itaca en coordinació amb l'Equip Comunitari el Projecte ICI de l'Obra Social de La Caixa i l'Ajuntament de L'Hospitalet, dinamitzaran durant els mesos de juliol, agost i setembre les places i carrers del barri amb activitats al medi obert,  es desenvoluparà  a la Plaça Espanyola, la Plaça del Vidre, el Parc de la Torrassa entre altres i inclourà tallers de teatre, circ, música i dansa, entre d'altres activitats. La participació en aquests espais d'oci saludable serà oberta, per tant no calen inscripcions.
 

 
És per tant un balanç molt positiu del treball desenvolupat durant mesos per  projectar un Estiu en clau d’oportunitats on tots som claus per construir un barri amb mirada d’infant i jove. Prop de 1.000 persones setmanalment gaudiran d’activitats a Collblanc La Torrassa dinamitzades per l’Associació Educativa Itaca.
Insereix aquí el cos del text.

Últimes Notícies