Notícies

Notícies :: Comença un nou curs especial, 40 anys de compromís al barri de Collblanc-La Torrassa de L’Hospitalet

Titular notícies

Comença un nou curs especial, 40 anys de compromís al barri de Collblanc-La Torrassa de L’Hospitalet

Divendres 23 Setembre 2016

Fa dues setmanes que Itaca obria les seves portes a un nou curs, amb la il·lusió del primer dia, amb el compromís de 40 anys amb el barri i la comunitat. Un equip multidisciplinar  de 48 professionals enceten el curs amb gran il·lusió per reprendre tots els projectes socioeducatius orientats a infants, joves i famílies del barri Collblanc-Torrassa de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat.



Tot i que l’entitat no ha tancat per vacances, durant aquest estiu hem pogut fer costat a més de 800 infants a les activitats socioeducatives, als casals i les colònies i hem pogut compartir l’Escola Oberta d’Estiu en el medi obert arribant a més de 1300 persones. Després de dos setmanes d’activitat  hem començat a omplir la llista d’espera, i es que tot i que hem obert un nou grup de 20 infants per infants de 3 anys, per qüestions d’espai  no podem atendre’n a més de 250 infants cada dia. Aquest sense cap mena de dubte serà el nostre repte, aconseguir nous espais per amplificar la nostra proposta educativa al barri aquest curs.
 
Un equip preparat, compromès i  il·lusionat, units per tirar endavant nous reptes durant aquest nou curs 2016-17. Un curs que es presenta amb noves incorporacions a l’equip tècnic, a l’àrea de captació de fons, teràpia familiar, treball social i acompanyament familiar, equip comunitari i educadors de carrer. Amb una nova estructura per a millorar el nostre compromís i el nostre treball en el dia a dia en les dues grans àrees, a inclusió i relacions amb la comunitat.



Molts projectes de l’Àrea Inclusió, inclou els programes i projectes que són bandera de la nostra organització com són els de la franja de tarda, ja vam començar abans del mes de setembre. Els projectes socioeducatius treballen per generar oportunitats a prop de 1.200 participants setmanals, on la inclusió i la integració són pilars fonamentals en el nostre dia a dia. Recollides en les 8 escoles públiques i concertades del barri gràcies al Projecte Clau, dispositius de protecció a la infància reconeguts per la DGAIA com és el Centre Obert amb un equip de 7 educadores socials i altres professionals del sector social. El programa Inserjove per la millora de l’ocupabilitat i amb una oferta formativa més àmplia que el curs anterior, aquest curs tenim el reconeixement com dispositiu sociolaboral per l’acollida d` homes i dones nouvingudes.  Aquest any continuem amb la inserció laboral en empreses, l’any passat prop del 45% van tenir gràcies a ITACA el retorn al món laboral. Bones noticies pels projectes APS de l’entitat que aquest any sumem un nou centre educatiu com és l’Escola Sant Jaume, d’aquesta manera IES Margarida Xirgu, IES Eugeni D’Ors i Sant Jaume de la FEP podran formar part del mapa d’aprenentatge Servei de l’Associació Educativa Itaca al barri.
 
Respecte a l’Àrea Relacions i Comunitat,  continua amb un clar objectiu, vetllar a través dels seus projectes  per la recuperació i potenciació de la participació veïnal en els processos de vida del barri de Collblanc  La Torrassa, i ho farà a través dels projectes: Oci al barri (activitats educatives en medi obert dinamitzat per educadors de carrer en espais públics, places, carrers i parcs). Oci al Barri, no ha fet pausa durant l’estiu amb més de 250h d’intervenció en el medi obert, 50 activitats temàtiques, més de 1300 participants i un equip de 10 educadors i educadores, han desenvolupat l’Escola Oberta d’Estiu, emmarcada dins de les activitats d’estiu del Projecte ICI.
El punt municipal gestionat per ITACA, després de guanyar el concurs municipal pels propers dos anys, La Claqueta l’únic punt juvenil de la ciutat de l’Hospitalet  per joves de 12 i 21 anys, no ha tancat durant l’estiu enceta aquest curs amb moltes novetats i per obrir encara més les portes als joves del barri i la ciutat.  I el  Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) en col·laboració amb “Fundació La Caixa” i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, que després de dos anys, consolida la seva programació Comunitària al servei del barri i enceta un nou curs amb molts reptes individuals i col·lectius per promoure la convivència ciutadana intercultural, contribuint a la millora de les condicions de vida de la població i afrontant les oportunitats, reptes i problemàtiques de la realitat actual.
 
Serà un any especial per tots i totes, també pel nostre esplai de cap de setmana, el Grup Itaca Els Vents, que aquest any conjuntament amb la institució celebrarem els 40 anys de travessia, l’equip de monitors i monitores voluntaris de l’Esplai, estan preparant moltes sorpreses per tal de arreplegar a tots aquells i aquelles que en un moment o altra van formar part d’aquest vaixell de somnis de la Torrassa. L’equip de monitors i monitores ja han fet la seva reunió d’inici de curs per preparar l’any i ja tenen reservades les cases de colònies per dos moments màgics del curs, les colònies de Setmana Santa i Estiu.
 
Junts hem arribat fins aquí, 40 anys de travessia, milers de persones que un dia van apostar des de la vessant voluntària o professional per fer de la UTOPIA una realitat, per fer als infants i joves de Collblanc La Torrassa els autèntics protagonistes, aquest any serà especial, però recordeu, sense vosaltres, això no seria possible.
 
Bon inici de curs a tots i totes, gràcies per fer possible aquest somni!
 

Últimes Notícies