Notícies

Notícies :: Articles d'Opinió :: El repte de les entitats no lucratives. Presentació dels reptes de l'Entitat

Titular notícies

El repte de les entitats no lucratives. Presentació dels reptes de l'Entitat

Dijous 25 Setembre 2008

Els reptes i els plantejaments per aquest nou curs de la mà del Gerent de l'Entitat: Felipe Campos.

Podem caure en l’error de creure que el nostre major repte com entitat no lucrativa és donar serveis o realitzar projectes per la immediatesa de les necessitats socials dels nostres usuaris. Un greu error que ens pot fer actuar solament des d’una actitud reactiva, deixant de costat la necessitat i la importància de planificar un futur com a entitat o en un acte de responsabilitat dels nostres usuaris a mig i llarg termini. Cal que treballem per millorar dia a dia el nostre servei i per aconseguir la professionalització de les nostres entitats. L'adequació dels nostres objectius al ideari i a la missió ens faran créixer sota una ambició sostenible en els temps que corren. Desgraciadament, el tercer sector i concretament el sector de l’educació en el lleure cada cop està més intervingut per empreses de serveis o entitats no lucratives que no són especialistes en el camp, cada cop el finançament per fer una activitat com la nostra té més interlocutors, per la qual cosa cada cop costa més aconseguir noves vies d’ingressos. És aquí on l’Associació Educativa ITACA volem marcar la diferència en el tracte amb les famílies, en l’atenció als nostres infants i joves, en la qualitat de les activitats educatives i, sobretot, en una clara responsabilitat pedagògica en cada acció i paraula que fem o diem davant les administracions públiques i privades.
Totes aquestes bones intencions ens fan diferents, fan ‘marca’ de treball ben fet i amb il·lusió, però no ens hem de conformar amb això. Cal que la ‘marca’ ITACA sigui coneguda no solament pels mitjans de comunicació (necessaris, ja sabeu) sinó pel barri, per les famílies que no poden gaudir dels nostres projectes, per les famílies que no creuen necessari portar als seus fills a Itaca, per aquells que busquen resposta i no saben la pregunta... per tots ells/es ITACA ha de ser no només un ‘esplai’ sinó espai de reflexió, de resposta i de servei a tots/es amb especial sensibilitat als més pobres.
Volem donar a conèixer la nostra raó.  Només des del convenciment que podem canviar la societat, aconseguirem canviar les regles del joc. Ha de ser el nostre repte però també la nostra realitat el pensament que l’acció local podrà esdevenir canvis globals; això depèn de la creença que cada pas de la nostra acció estarà dirigida a una vida millor dels col·lectius de les nostres entitats, tant siguin d’acció local, comarcal o de cooperació. Tots i totes hem de tenir un plantejament d’acció però de projecció pel demà, no hi ha vacances per les necessitats dels nostres usuaris.
Avui és el primer dia d’una nova ITACA, no som els que hem estat fins ara, la nostra historia no és el nostre futur, podrem canviar tot allò que voldrem per millorar la vida dels més petits... El canvi depèn de tu, de nosaltres... només depèn de TU.
Aquest és el nostre plantejament, aquests són els nostres reptes pel curs 2008-2009, aquests són els reptes que plantegem envers una societat més justa... oportunitat de futur per les entitats del tercer sector.


Més sobre...: itaca , tercer sector , esplai , marca , curs 08-09 , objectius
Últimes Notícies