Notícies

Notícies :: Articles d'Opinió :: Esperit de sacrifici i vocació per les persones

Titular notícies

Esperit de sacrifici i vocació per les persones

Dimarts 3 Febrer 2009

Si encara queda algú que dubti que ITACA és un lloc on tot és possible, qui encara es pregunti si el somni dels fundadors del CJC encara queda viu en ple segle XXI, qui encara dubte sobre el paper de l’Infant en la nostra societat, avui i ara és la resposta.

La resposta que va conduir durant anys a persones que per por, per escèptics o per dubte sobre allò que podríem aconseguir, no van tensar les veles del vaixell per començar el viatge cap a la nostra illa, cap a l’esperança d’un món millor.

És la resposta a les veus que durant aquests quatre anys han treballat per donar forma al projecte d’atenció diària a la infància i la joventut al nostre barri i ciutat, molts des del voluntariat, altres des del convenciment i la vocació professional que un altre món és possible.

El camí per davant serà llarg, els vents no sempre estaran a favor nostre, pot ser les tempestes duraran mesos i fins i tot anys, però us he de confessar que mai he estat tant convençut que val la pena arriscar-se, somiem el que volem somiar, anem on vulguem anar, siguem el que vulguem ser, perquè només tenim una vida i una oportunitat per fer les coses que volem.

Més projectes, més paper dintre de la nostra ciutat o ni tal sols més premis de reconeixement és el que busquem, això solament són oportunitats per arribar a la nostra meta, arribar o no, depèn de cadascú de vosaltres de tots els tripulants d’aquest vaixell, tot això no passarà sense un esperit de Fe i de sacrifici.

Cal aixecar el cap i mirar al futur i projectar els nostres neguits i inquietuds, solament amb el convenciment que a través del dubte podrem aprendre i del sacrifici podrem créixer, arribarem a fer realitat els nostres somnis.

No cal dir que durant aquests últims mesos la victòria d’Obama a fet reflexionar a molts que encara hi ha esperança per canviar les coses, que les utopies no són paraules mortes i en desús, que els valors i l’esperit de sacrifici donen oportunitats i perquè no, il•lusionen a la gent per sortir al carrer a canviar les coses. Hi ha una frase de la campanya d’Obama que ha donat la volta al món: Yes, we can! – doncs bé, ITACA no serà menys: Nosaltres,podrem!

Podrem aconseguir un espai dedicat integrament a la infància i la joventut de més de 1.000m2, podrem donar servei a la petita infància de la nostra ciutat, podrem recolzar al jove en la seva primera experiència laboral, podrem obrir els ulls a la societat que l’educació en el lleure pot ser una sortida professional, podrem donar color al nostre barri a través de l’aprenentatge i el servei a la comunitat, podrem ser els còmplices de les nostres famílies en l’educació dels nostres infants, podrem transmetre als nostres joves l’idea d’ITACA, podrem continuar somiant...

Mai les coses s’han fet en un dia, ni de cop, molta gent petita, en llocs petits, fent petites coses, poden canviar el món.

ITACA, passat, present i futur al compromís per les persones.

Felipe Campos i Rubio - Director

Últimes Notícies