Notícies

Notícies :: El Casal dels Vents :: El Projecte d'Estada a l'Empresa comença a funcionar

Titular notícies

El Projecte d'Estada a l'Empresa comença a funcionar

Dimecres 4 Febrer 2009

S'inicia des del Casal dels Vents un nou projecte en col·laboració amb l'escola Eugeni d'Ors.

Des del Casal dels Vents s'ha iniciat un dels projectes en els que hem estat treballant aquest any, el Projecte d'Estada a l'Empresa. Aquest projecte neix d'un conveni amb l'institut Eugeni d'Ors de l'Hospitalet. Una de les assignatures optatives de l'institut, ofereix als estudiants de segon cicle d'ESO i Batxillerat la possibilitat de poder fer pràctiques en empreses, on poden tenir un primer contacte amb el món laboral, orientar-se professionalment i pujar nota del currículum escolar. Bona part d'aquestes estades es fan en comerços o magatzems. Des de Itaca hem pensat en oferir als joves del barri una alternativa. Fer-lis descobrir una sortida laboral que molts desconeixen, com es el treball en una entitat educativa del barri que es situa en el marc de l'educació no formal, en concret en l'educació en el lleure.
L'estada a l'empresa la dividim en dos apartats. En el primer es fa una formació teòrica sobre el món del lleure i les tasques que desenvolupa la figura del monitor i en el segon es treballa de forma pràctica, on s'apliquen els coneixements treballats, tot observant i participant de les tasques i el quotidià del centre. Durant aquest temps es fa un seguiment acurat de les pràctiques dels alumnes, que serà tramés al centre d'estudis al final del període.
Amb aquest projecte volem donar a conèixer als joves algunes sortides professionals, emmarcades no sols dins del món del lleure, sino també del Treball Social, l'Educació Social o l'Educació Infantil. Tots ells sectors molt relacionats.
El conveni d'Estada a l'Empresa tot just acaba de començar. Des de fa tres setmanes ens acompanya al Casal dels Vents la primera alumna de pràctiques de l'Eugeni d'Ors, la Vero. Tots els dimarts i dijous fa les seves pràctiques a la franja del petits, on de moment s'està ensortint força bé.
Esperem que molts més joves del barri puguin participar d'aquest projecte i descobreixin una realitat laboral amb futur i amb vocació social i de barri.

Últimes Notícies