Notícies

Notícies :: El Casal dels Vents :: La setmana blanca

Titular notícies

La setmana blanca

Dijous 10 Març 2011

 La Associació Educativa Itaca ha ofert durant aquesta setmana activitats durant tot el dia per les famílies del barri.

Encara no sabem del cert si aquesta serà la primera i última setmana de vacances que les escoles de Catalunya fan, durant aquestes dates properes al carnestoltes. Una mesura no exempta de polèmica, que ha creat les més diverses opinions tant a favor com en contra. Una "setmana blanca", que pren el nom precisament de l'activitat que s'associa tradicionalment amb aquesta parada escolar a altres països on és tradicional: la neu. Països com França fa molt de temps que prenen aquestes dates per fer una parada al calendari escolar la qual aprofiten les famílies per passar uns dies a la muntanya esquiant. Una tradició que s'ha volgut importar aquí, on sembla ser ha enganxat a tothom una mica per sorpresa.
El fet de no tenir consciència fins ara d'aquesta parada hivernal fa que moltes famílies no puguin organitzar unes vacances tots plegats, com es faria a l'estiu en la majoria de casos. És aquí on es posa de manifest el paper de les fundacions i les entitats de lleure, que de forma majoritària s'han encarregat d'organitzar activitats que solucionin aquests quatre o cinc dies de parada.
Itaca, com entitat de lleure també ha agafat el testimoni de les escoles del barri i ha organitzat un petit casal pensant sobretot en les nostres famílies i les famílies de Collblanc i La Torrassa. Per un preu força ajustat, i aprofitant l'estructura del Casal d'Estiu, s'ha aconseguit crear un espai lúdic i formatiu des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.
S'han proposat activitats variades i sostenibles i s'ha fet molt èmfasi en la utilització del teixit urbà i associatiu del nostre barri. Sortides als nostres parcs o la visita al Mercat de Collblanc rubricada amb un divertit taller de cuina en són un bon exemple. Altres iniciatives, com que tothom es porti el dinar de casa ens han ajudat a abaratir l'activitat i a arribar a més famílies tant del grup com de fora. Hem intentat oferir als nostres nens i nenes una oferta d'activitats que normalment són difícils de dur a terme dins de l'espai de Centre Diari, per la durada de l'activitat, i que sempre han estat més a la mà del assistents a Casal d'Estiu o al Grup Itaca, en la seva activitat d'esplai de cap de setmana. Divendres tancarem la setmana amb la sortida al Cosmo Caixa.
No sabem si l'any vinent tornarà a haver-hi setmana blanca, però el que és segur és que Itaca seguirà donant resposta a les necessitats de les famílies i dels infant i joves del barri.

Últimes Notícies