Notícies

Notícies :: Jornada Tècnica sobre Intervenció Comunitària Intercultural

Titular notícies

Jornada Tècnica sobre Intervenció Comunitària Intercultural

Divendres 24 Abril 2015

Jornada Tècnica sobre Intervenció Comunitària Intercultural
 
 
Collblanc i la Torrassa reflexionen sobre l'acció comunitària com a base de la convivència intercultural

Més de 50 tècnics/ques de Collblanc i la Torrassa, representants de l'Administració Pública i d'entitats que disposen d'equips professionals, van participar el 21 d'abril de la Jornada tècnica sobre intervenció comunitària intercultural, organitzada pel Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural impulsat per l'Obra Social "la Caixa" i que al Districte de Collblanc - la Torrassa implementa l'Associació Educativa Itaca.
 
L’acte es va iniciar amb la benvinguda a la Jornada que va anar a càrrec de la Sra. Dolors Fernández, regidora de Benestar i Famílies i referent per al Projecte ICI, de la Sra. Mireia Petitpierre, referent de l'Obra Social "la Caixa" per al territori de Collblanc i La Torrassa i del Sr. Felipe Campos, director de l'Associació Educativa Itaca.
 
L'equip comunitari ha tingut l'oportunitat d'exposar quins són els passos donats en les tres línies que vertebren el Projecte ICI (socioeducativa, salut comunitària i relacions ciutadanes) així com les propostes de treball que comencen a generar-se en cada un. Per fer-ho, s'han volgut destacar, a manera de reconeixement, les aportacions tècniques i les relacions de col·laboració establertes amb alguns factors estratègics per al projecte: el Pla Educatiu d'Entorn a Collblanc - La Torrassa, de l'Àrea d'Educació; les tècniques referents de salut comunitària de les dues Àrees Bàsiques de Salut de Collblanc i La Torrassa, i el Servei de Mediació Comunitària de l'Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme. També s'han compartit els avenços en la recollida de dades que serviran per a l'elaboració del diagnòstic del territori així com els propers passos que es faran des del Projecte.
 
Finalment, la jornada va comptar amb la participació de Carlos Giménez, catedràtic d'Antropologia de la Universitat Autònoma de Madrid i director científic del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, i de Marco Machioni, titulat en Treball Social i Ciències Polítiques, expert i assessor de plans i processos comunitaris a Itàlia i a Espanya, i Assessor General del Projecte ICI.
 
Com a conclusions finals es va assenyalar que s'ha de tenir com a premissa la igualtat en qualsevol intervenció a favor de la convivència i ha destacat que les propostes interculturals d'intervenció social han de partir de la realitat existent i esdevenir processos participatius que sorgeixin de les demandes dels interessats per no caure en l'intervencionisme 'sanejador'. Aquestes propostes haurien de sorgir dels espais de relació i trobada entre els protagonistes de la comunitat (administracions, els tècnics i professionals i la ciutadania del barri) des d'on es decideixin quines són les activitats i accions encaminades a fomentar la convivència al barri i en els quals els protagonistes puguin decidir el seu nivell d'implicació.

Podreu trobar fotografies de la Joranda en aquest link i més informació al blog de l'Equip Comunitari



Últimes Notícies