Notícies

Notícies :: Fundació Probitas visita el Menjador de Joves

Titular notícies

Fundació Probitas visita el Menjador de Joves

Dimecres 7 Octubre 2015

Des de l’abril del curs 2014-15, l’Associació Educativa Itaca, amb el suport de la Fundació Probitas, duu a terme cada mig dia un menjador per a 25 Joves del districte de Collblanc - la Torrassa. L’objectiu és donar un àpat equilibrat al dia, fomentar l’alimentació saludable i treballar els hàbits d’estudi, amb el suport d’un equip professional

Aquest projecte sorgeix de la necessitat de cobrir el buit de beques menjador per part de l’Administració Pública en la etapa dels 12 als 16 anys, que pertany a la ESO. Amb l’objectiu d’oferir un servei que permeti gaudir d’un àpat saludable a aquests joves, la Fundació Probitas confia en Associació Educativa Itaca per posar en marxa el projecte Menjador de Joves.
El menjador de joves és l’únic projecte del districte adreçat a pal·liar la manca de beques menjador per a joves. Durant la primària els infants gaudeixen de beques menjador, però quan arriben a 1er de la ESO, aquesta oferta disminueix dràsticament. Això comporta que les famílies amb una situació econòmica delicada, tinguin dificultats per garantir menjar equilibrat i saludable per a aquests joves.
Aquest curs 2015-2016 l’institut Margarida Xirgu, del districte, s’hi sumarà al projecte, col·laborant activament en el desenvolupament d’aquest, cedint les seves instal·lacions per visibilitzar aquesta realitat, així com ajudant en la identificació de joves del centre que també tenen aquesta necessitat.
Aquesta visita vindrà acompanyada d’en Josep Rodríguez, Coordinador de la Comissió de Centres Oberts de FEDAIA, així com d’un equip de premsa del diari “La Vanguardia”, per donar visibilitat al projecte.

Últimes Notícies