Notícies

Notícies :: Celebrant el passat, construint el futur - 40è Aniversari de l’Associació Educativa Itaca

Titular notícies

Celebrant el passat, construint el futur - 40è Aniversari de l’Associació Educativa Itaca

Dilluns 20 Març 2017

Celebrant el passat, construint el futur

40è Aniversari de l’Associació Educativa Itaca


L’Hospitalet de Llobregat, 20 de Març de 2017

 
“Quan surts per fer el viatge cap a Itaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences”


I així pas a pas, any rere any, l’Associació Educativa Itaca fa 40 anys de travessia al barri de Collblanc La Torrassa a la Ciutat de L’Hospitalet de Llobregat.

Tal i com diu la cançó versionada per Lluis Llach, “Viatge cap ITACA” que tantes ocasiones ha estat cantada, llegida al llarg de la nostra historia, en els darrers 40 anys, hem viscut aventures individuals de cada monitor/a, educador/a, infant, adolescent i jove.. I aventures com a col·lectiu, nous relleus, noves etapes, nous espais, nous projectes… tot amb la mateixa essència, a la llum del nostre IDEARI i amb el compromís renovat any rere any en la construcció d’una societat amb ulls d’Infant.

Sota el títol “Celebrant el passat, construint el futur” l’Associació Educativa Itaca dona el tret de sortida al 40è aniversari, durant aquest any 2017 viurem en comunitat el pas del temps i celebrarem a través dels seus projectes socioeducatius i de voluntariat la petjada de l’entitat al barri de Collblanc La Torrassa.
 
Durant els propers mesos realitzarem activitats amb famílies, infants, adolescents i joves com ara una gran Festa Oberta a la Plaça Espanyola al mes de Maig on celebrarem amb els veïns i veïnes, amb jocs, animació i actuació, pretenem fer partícips a més de 2.000 persones que setmanalment fan possible aquest somni escrit en clau de barri, ITACA.

En la mateixa línia, volem celebrar amb les nostres famílies, el sentiment de pertinença i fer “copartíceps” d’aquest any tan especial per la comunitat educadora d’ITACA, és per aquest raó que durant el mes de Juny farem una sortida a la natura, mobilitzarem varis autocars, per tal de viure una jornada en família.

Aquest tres actes més generals sumats a accions molt concretes dels diversos projectes que formen part de l’entitat, com ara el festival històric de l’Esplai de cap de setmana el Grup Itaca o el sopar d’Ex-Monitors/es o una felicitació a través de Instagram, Twitter i Facebbok de totes aquelles persones que es vulguin sumar aquest moment tan important per la nostra institució.

També tenim programades 10 entrevistes de ràdio que podem descarregar en format podcast, sobre el present i el futur de l’entitat de persones referents en el nostre sector.

Centenars de sorpreses per viure un aniversari de portes cap a dintre i cap a fora, ITACA és patrimoni de generacions i generacions de famílies, veïns i veïnes, infants... en definitiva de la barriada de Collblanc La Torrassa.

Junts hem arribat fins aquí, junts hem fet possible impossibles al barri de Collblanc La Torrassa de la ciutat de L’Hospitalet, ara és el moment de construir junts el futur de la nostra institució, us esperem a tots i totes per celebrar aquest 40è aniversari en comunitat

“Molta gent petita,
en llocs petits,
fent coses petites,
pot canviar el món”.

(Eduardo Galeano) 
 

#40itaca


Últimes Notícies