Notícies

Notícies :: MANIFEST DE L’ASSOCIACIÓ EDUCATIVA ITACA PEL 8 DE MARÇ

Titular notícies

MANIFEST DE L’ASSOCIACIÓ EDUCATIVA ITACA PEL 8 DE MARÇ

Dijous 8 Març 2018

Avui de nou 8 de març, des de l’Associació Educativa Itaca un any més, volem deixar ben clar que ens posicionem com a entitat en favor del feminisme i en favor de la lluita per la igualtat de gèneres.
 
Avui, volem de nou, prendre un paper actiu per la sensibilització,  i la reivindicació de la figura de la dona, de totes les dones i nenes del món, a aquelles nenes joves i dones amb les que tenim la sort de compartir el nostre dia a dia; com a companyes de feina, com a mares, ties, àvies, veïnes i participants d’Itaca, com a ciutadanes del món.
 
I avui, volem donar una especial rellevància a:

Avui de nou 8 de març, des de l’Associació Educativa Itaca un any més, volem deixar ben clar que ens posicionem com a entitat en favor del feminisme i en favor de la lluita per la igualtat de gèneres.
 
Avui, volem de nou, prendre un paper actiu per la sensibilització,  i la reivindicació de la figura de la dona, de totes les dones i nenes del món, a aquelles nenes joves i dones amb les que tenim la sort de compartir el nostre dia a dia; com a companyes de feina, com a mares, ties, àvies, veïnes i participants d’Itaca, com a ciutadanes del món.
 
I avui, volem donar una especial rellevància a:
 
Les dones migrades
i a les nenes i joves migrades o filles de persones migrades

amb elles tenim el plaer de compartir vida, elles ens obren la nostra mirada al món i ens enriqueixen de valors que la nostra societat no coneix, a elles que són víctimes del racisme i del classisme.
A les mares, víctimes de condicions laborals precàries, víctimes també dels  silencis davant d’injustícies, silencis que no es trenquen per por a la seva situació d’irregularitat.
Les nenes i les joves, víctimes de  càrregues de responsabilitat que no els pertoquen, conseqüència de la  imposició de rols de gènere d’una societat patriarcal, que no afecten als seus germans o altres figures masculines de la llar
 
També volem fer una especial rellevància a:
 
Les mares
i a les mares monoparentals
i a les mares que s’han quedat sense xarxa de suport familiar

A totes les mares; autèntiques heroïnes que treballen en l’àmbit laboral i en l’àmbit domèstic, moltes d’elles, sense suport, moltes d’elles sense una figura col·laboradora, mares en moltes ocasions que han deixat tota o part de la família al país d’origen i que per tant, han de tirar endavant invertint el doble o el triple d’energia que la resta. Mares que treballen de manera precària, sense contractes, encadenant jornades laborals, mares que viuen amb la incertesa constant de no saber fins quan mantindran la feina, de fins quan mantindran una llar on viure, de fins quan mantindran la seva permanència al país al que han decidit anar en busca d’ una vida millor
 
I volem donar també una especial rellevància a:
 
Dones que pateixen violència de gènere
i mares que pateixen violència de gènere,
companyes del sector i de vida que pateixen violència de gènere
nenes i joves que pateixen violència de gènere,

violència física, psíquica, estructural, violència institucional, violència social, violència sexual; aquestes dones fortes, que ningú gosi dir el contrari, que conviuen amb l’infern constant de pànic davant el possible imminent proper cop físic, o propera paraula de menyspreu o d’humiliació.
Aquestes dones que gestionen cada dia l’infern de  la por de parlar; per possibles represàlies, per possibles conseqüències que perjudiquin a les seves filles i als seus fills, o per tants d’altres motius tots legítims.
A les dones, joves i nenes que cada dia han de tornar a encarar-se als anunci i als missatges constants explícits e implícits, que els indiquen com i que s’ha de fer per ser la dona ideal; que han de vestir, quin cos han de tenir, quines activitats han de fer i quines no ha de fer, com han de caminar i fins i tot quin és el color que els ha d’agradar.
 
Per totes aquestes dones, i tota la resta de dones, properes o llunyanes:
 
Somiem amb una educació feminista; que eduqui en la igualtat i la llibertat dels infants en relació als seus rols de gènere i també en l’educació vers la diversitat efectivo-sexual, que l’infant aprengui que existeix diversitat i que la pugui viure de manera lliure i sense complexos. Que els espais educatius censurin de manera més explícita les actituds i les agressions masclistes i LGTBIfòbiques als centres.
 
Somiem una societat i un món on la dona sigui visualitzada i considerada de manera igualitària a l’home; que tingui presència als llibres d’història, als llibres de text, que tingui més presència al món polític i social. Que tingui més presència als càrrecs directius i de presa de decisions, als càrrecs mediàtics i públics...
Que el tracte d’informació als mitjans de comunicació s’equiparin en nombre d’impactes al del homes, i la informació sigui tractada amb respecte i amb un llenguatge no sexista, cap a esportistes, polítiques, periodistes i tota la resta de dones.
 
Somiem en un paper més actiu per part de les institucions, el govern, els mitjans de comunicació, la societat en general i els homes, davant el feminisme i tota la seva lluita, reivindicació i visualització.
 
Volem que aquests somnis ens puguin servir per exigir:
 
Exigim polítiques públiques que millorin les prestacions econòmiques i els serveis públics que puguin ajudar a les dones a un major benestar social tant per elles com per a les seves famílies.
 
Exigim una major inversió econòmica i millores de lleis polítiques, per fer front a l’eradicació de les violències masclistes, tant en la prevenció d’aquestes com en l’actuació cap a aquestes, que atenguin a la dona i si és el cas també a les víctimes colaterals com ara els seus fills, filles, nets o netes.
 
Exigim la derogació de la llei d’estrangeria i el tancament dels CIEs, perquè
somiem en una terra d’acollida, de totes les persones migrades i refugiades.
 
Exigim un 8 de març cada dia, un 8 de març reivindicatiu, visualitzador, un 8 de març d’accions i de canvis.
 

Últimes Notícies