Notícies

Notícies :: 3r Premi Jaume Ciurana i finalistes a la XI edició del Premi Rueda de la Diputació de Barcelona

Titular notícies

3r Premi Jaume Ciurana i finalistes a la XI edició del Premi Rueda de la Diputació de Barcelona

Dijous 24 Desembre 2020


NOTA DE PREMSA 
 
“L’Associació Educativa Itaca suma dos nous reconeixements abans de finalitzar l’any 2020”
Guanyadors del tercer premi del Premi Jaume Ciurana i finalistes a la XI edició del Premi Rueda de la Diputació de Barcelona

 

En un any difícil, on l’Associació Educativa Itaca no ha deixat d’estar al costat dels veïns i  veïnes del barri de Collblanc La Torrassa, arriba el mes de Desembre amb dos grans noticies,  dos nous reconeixements importants a Catalunya, que posen de manifest un cop més el  compromís d’Itaca i reconeixent a la nostra institució i posen al mapa el barri i la ciutat de  L’Hospitalet de Llobregat. 
 

El passat 21 de desembre, es va fer l’acte de lliurament virtual de premis, on el Premi de  Civisme a l’actuació cívica juvenil (Premi Jaume Ciurana), instituït per l’Associació  Mossèn Batlle fa més de trenta anys en record i homenatge a Jaume Ciurana i Galceran,  antic escolta i soci de l’entitat, fomenta la responsabilitat, la capacitat associativa, la  cooperació i l’esperit de servei, el compromís envers la societat i l’estimació i respecte per  la natura entre la població jove.

L’Associació Educativa Itaca a través del seu Director General en Felipe Campos, ha  rebut el 3r Premi Jaume Ciurana a favor de les persones, per les seves accions  encaminades a aconseguir un canvi en les situacions dels joves, a través de la  metodologia d’aprenentatge i servei, basada en rebre un aprenentatge concret per  després, realitzar un servei on aquest aprenentatge quedi reflectit.

El projecte guardonat de l’Associació Educativa Itaca reconeix la transformació a través  de les arts escèniques, formant a joves usuaris de l’Associació, en aliança amb entitats del  territori, que identificava diferents dificultats situades al context grupal i la gestió de les  emocions, endinsant als i les joves al món escènic, fent ús del teatre com a eina que  propicia l’adquisició de recursos individuals i col·lectius.

D’aquesta manera va sorgir “Personatges anònims: històries de vida”, molt més que  una obra de teatre, ja que va representar el camí de les inseguretats i les pors dels  diferents joves del districte II de l’Hospitalet de Llobregat – Collblanc i la Torrassa.

Un 3er Premi Jaume Ciurana que simbolitza el reconeixement amb la responsabilitat i la  capacitat associativa, la cooperació i l’esperit en el servei i compromís envers la societat  entre la població jove.

Respecte al Premi Rueda de la Diputació de Barcelona, vol ser un reconeixement a Josep  Ma. Rueda, pel que fa a persona solidària i preocupada per les desigualtats socials, i per la  seva tasca professional en els àmbits de la docència, la investigació social i el treball  comunitari.

Aquest premi reconeix i premia diversos projectes d'intervenció social, i té com a objectiu  l'impuls dels mateixos i la seva actuació, fomentant processos participatius, enfortint el teixit  social i augmentant la capacitat organitzativa de la comunitat.

Durant la present edició, celebrada el passat 18 de desembre, a través d’un vídeo acte, han  estat presents 54 projectes vinculats a diverses temàtiques, i entre ells, l'Associació  Educativa Itaca en relació amb la infància en risc, l'educació i la participació dels joves i  la seva convivència, rebent amb molt d'honor, ser dels 4 finalistes finals representant a  la ciutat de L’Hospitalet amb els guanyadors d’aquest any els companys de Contorno  Urbano.  

En un any tant difícil com aquest 2020, rebre aquests dos reconeixements, ens encoratja  com a institució a continuar treballar pel nostre barri i els seus veïns i veïnes tal i com  manifesta el Director General en Felipe Campos: 

“Aquests dos reconeixements a les portes de tancar un any 2020 on tots els  professionals i voluntaris s’han deixat la pell, és justícia fer-lo extensible a tota la  comunitat d’Itaca (treballadors, voluntaris, famílies, infants i joves) sense elles  aquest somni no seria possible. Estem agraïts de contribuir a posar en el mapa la  ciutat de L’Hospitalet pel compromís, la determinació i el lideratge local i comunitari  en el Tercer Sector”

 
Associació Educativa Itaca, 21 de desembre del 2020
 

Per més informació i material gràfic contacteu amb: 

Felipe Campos i Rubio – Director General  
✉fcampos@aeitaca.org 
☎687225123  
@felipecamposlh | @aeitaca
 

Últimes Notícies