Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: ART AMB ENERGIA

Titular notícies

ART AMB ENERGIA

Divendres 22 Setembre 2023

El Casal de joves de l’Associació Educativa Itaca posa color als ADUS del barri


Els dies 6 i 9 d’octubre els i les joves del Casal, de l'Associació Educativa Itaca ha donat vida a un projecte artístic anomenat 'Art amb Energia', un projecte de col.laboració entre la companyia elèctrica Endesa i l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, amb l’objectiu de promocionar i impulsar la cultura i l’art creat pels i les joves de L’Hospitalet, a través d’una intervenció artística als espais urbans que aquesta companyia ha posat a disposició de l’Ajuntament.

      

Aquest projecte va començar en una primera fase de disseny fa unes setmanes i s’ha dut a terme en 4 moments claus, cadascun d'ells contribuint a la creació d'obres d'art vistoses i significatives:

1. La pluja d'idees: En aquesta fase inicial, els i les joves han creat un seguit d'idees, i han definit els conceptes i la visió del projecte. Tenint en compte la temàtica del projecte; la cura del medi ambient i la sostenibilitat integrada a l’entorn urbà
2. El disseny: Amb la inspiració de la fase anterior, han transformat les seves idees en dissenys detallats, plasmant la seva visió mediambiental amb imaginació. buscant un nexe en comú entre els 5 dissenys per poder identificar ràpidament que es tracta de la mateixa intervenció artística i forma part de la mateixa temàtica.
3. La pintada en blanc: Les caixes elèctriques triades (ADUS) s'han preparat amb una capa de pintura blanca com a base per a l'últim pas.
4. El graffiti: Els i les joves han emprat les seves habilitats (guiades per l'Oriol) amb la tècnica del graffiti, transformant les caixes elèctriques en obres d'art públic que donen vida i significat a l'entorn urbà.

          
        
Aquesta intervenció s’ha dut a terme amb l'acompanyament de l'artista KTHR ( @uri.kthr ), el grup de joves ha emprès el projecte artístic amb l'objectiu de fer una diferència en el seu entorn immediat. Els i les joves han dissenyat cinc dibuixos que adornen les cinc capses elèctriques triades estratègicament al barri Collblanc-La Torrassa. Aquesta temàtica mediambiental ha estat triada per generar un impacte positiu i conscient entre els veïns i les veïnes del barri.

     

Més sobre...: endesa , graffiti , barri , itaca , collblanc , hospitalet , joves
Últimes Notícies