Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Itaca rep un Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil

Titular notícies

Itaca rep un Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil

Dimarts 5 Desembre 2023

"Som barri i fem comunitat" initiativa premiada als
Premis Civisme 2023com a 37è premi Jaume Ciurana
a l’actuació cívica juvenil


 L’Associació Educativa Itaca va rebre ahir a la tarda els Premis Civisme 2023 en un acte que va tenir lloc a la sala La Paloma a les 19h de la tarda. Aquests premis tenen com a finalitat reconèixer treballs d'obres i actuacions en l’àmbit del civisme. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària impulsa aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats ben diferents, actuacions de millora social i reflexions sobre el civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa

Aquests premi consten de cinc categories, i estem molt contents/es perquè se’ns ha atorgat a el 37è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil.  Aquesta modalitat té com a objectiu, fomentar entre el jovent els valors de la responsabilitat, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, l'amor i el respecte per la natura. La vetllada, presidida pel conseller Carles Campuzano i Canadés, va suposar un reconeixement públic a totes aquelles persones i entitats que col·laboren des del teixit associatiu fent tasques en els diferents àmbits de voluntariat i civisme i que contribueixen a fer una societat més justa i solidària

El premi ens ha estat entregat en forma de gravat, pel projecte Som Barri, i fem Comunitat. Un projecte dut a terme el curs passat, amb els i les joves del Casal de Joves i impulsat pel Procés Comunitari de Collblanc la Torrassa, que apropava als i les joves al veïnat perquè, així, a través de diferents entrevistes, es construís un de Decàleg de bones pràctiques de Convivència. Finalment, van sorgir 10 iniciatives plantejades en un document que es va fer extens al barri.




Imatge realitzada a l'acte d'entrega de premis que va tenir lloc ahir a la tarda



 
Podem destacar entre les diferents iniciatives del document: 

Aquells que tenen a veure amb espais de convivència; “Organitzar activitats entre veïns/es per a coneixe'ns: esport, got talent…”, també donen molt enfasi a la bona acollida de les persones nouvingudes: “Tenir en compte la diversitat d’idiomes de la comunitat” així com iniciatives per aprendre l’idioma o “Fer cursos gratuïts per a persones adultes a les escoles del barri". Per últim alguns tenen a veure amb el civisme i la no discriminació; com ara “Contribuir a mantenir el barri net.” o “Lluitar contra les discriminacions”.

Amb tot, estem molt felices i orgulloses d'haver rebut aquest reconeixement per la bona feina feta conjuntament entre joves i la comunitat del barri de Collblanc - La Torrassa. 

 

Últimes Notícies