Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Inauguració del nou curs 2009-2010 dels projectes socials de l’Associació Educativa Itaca

Titular notícies

Inauguració del nou curs 2009-2010 dels projectes socials de l’Associació Educativa Itaca

Dijous 1 Octubre 2009



Tenim el plaer d’inaugurar el nou curs que comença, la nostra entitat des del passat mes de setembre ha iniciat gràcies a l’equip de monitors/es i professionals l’adequació dels espais, preparació de les inscripcions, la definició de les noves línies d’acció i l’inici de les activitats d’aquest nou curs 2009-2010.
En un curs marcat per la crisi no podem deixar de mirar com, en un moment com aquest, això afectarà al dia a dia de les nostres famílies degut a la greu situació que pateixen moltes petites, mitjanes i grans empreses.
No som grans experts en l’anàlisi de cicles financers, però des de l’experiència de més de 10 anys en la direcció d’entitats no lucratives podem dir que la fórmula passa per la consciencia col·lectiva que podem canviar les coses. Durant molts anys “els senyors del mercat”, entitats financeres i immobiliàries, s’han dedicat exclusivament a incrementar les seves vendes a qualsevol preu, realitzant accions immorals i, especialment, augmentant els seus marges pel benefici immediat. Ara bé, és aquesta una fórmula ràpida i que té possibilitats a curt termini, però a la llarga han posat en evidencia un sistema insostenible i, el més important, les seves mancances davant la societat civil.
És ara i més que mai, quan les entitats del tercer sector hem d’estar al costat dels nostres usuaris, en el cas de l’Associació Educativa Itaca, dels més petits i joves del barri de la Torrassa de la nostra ciutat de l’Hospitalet. Sabem que no serà fàcil, sabem les nostres limitacions, però tenim un secret, una motivació extra, una raó d’existència, una missió... els somriures dels nostres infants, l’abraçada del jove, la complicitat dels nostres pares... satisfaccions que marquen la diferència, per continuar treballant per les oportunitats i pels somnis.
L’Associació Educativa Itaca com Entitat d’Utilitat Pública, marca tres línies d’acció per aquest nou curs:
A. Treball Familiar, cal definir nous espais de trobada amb la gran “família” que forma part dels projectes socials de l’entitat, espais de compartir neguits, consells i sobretot moments de creixement.
B. Consolidació dels projectes socials des de la petita infància a través de l’Espai Familiar amb infants de 4 mesos fins als 3 anys i les seves famílies. Continuem amb el projecte Casal dels Vents per nens i nenes de 3 a 12 anys, amb les recollides en les escoles, amb el reforç escolar, amb l’educació en valors... Amb el nostre Casal de Joves per nois i noies de 13 a 17 anys realitzant teatre social i reforç escolar com a punts essencials en l’activitat diària del jove. La millora de l’ocupabilitat del jove a través de l’educació en el lleure i la inserció laboral per joves de 16 a 19 anys que tants bons resultats van donar el curs anterior. El projecte d’Estada a l’Empresa en conveni amb un institut del barri, els projectes d’APS, el reforç psicopedagògic...
C. Nous projectes i accions, més pes en el barri, un nou projecte de psicomotricitat en les escoles públiques del districte, el treball coordinat amb la nova escola bressol del barri de la Torrassa a través de l’espai de joc per petita infància i el nostre gran repte, la constitució del nou centre obert gestionat per Itaca.

Cal tenir especial cura en la sostenibilitat del gran Projecte “ITACA” en aquest curs 2009-2010, es confeccionarà un document de reptes i necessitats en polítiques de lleure en el districte i en la ciutat de l’Hospitalet, un full de ruta institucional que marcarà el treball a seguir durant aquest nou curs que comença que es treballarà amb les administracions públiques i privades.

Des de la Direcció volem donar un crit d’esperança i ànims a totes les persones que fan possible el projecte de l’Associació Educativa ITACA, els nostres petits de l’Espai Familiar, els infants i adolescents del centre diari i els projectes CLAU i Proinfancia, els joves del nostre Casal de joves o dels instituts a través del Projecte Estada a l’Empresa, els voluntaris, els monitors i educadors en pràctiques, col·laboradors i col·laboradores, membres del consell de monitors i monitores de la part missional de l’entitat, el GRUP ITACA ELS VENTS, al consell de direcció, a les administracions públiques i privades... continuarem somiant per un món més just, continuarem treballant per fer possible els somnis dels nostres actors protagonistes, els nens i nenes de la Torrassa.

Tot això només serà possible si esteu en aquest gran vaixell, no ho dubteu, aquest serà el nostre any, un any de compromís al servei de les persones.
 

Últimes Notícies