Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Participació de l'entitat a fòrums de la ciutat, fer crèixer el debat social a l'entitat...

Titular notícies

Participació de l'entitat a fòrums de la ciutat, fer crèixer el debat social a l'entitat...

Divendres 29 Gener 2010

El passat divendres 20 de novembre la direcció de l’Associació Educativa Itaca i els seus projectes socials van participar en la Jornada "Infants i adolescents, ciutadans amb drets i oportunitats", que organitzava Ajuntament de l’Hospitalet i la Diputació de Barcelona per commemorar el 20è aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989.
 

El passat divendres 20 de novembre la direcció de l’Associació Educativa Itaca i els seus projectes socials formada per Lídia Gonzalez, Silvia Martín , Reme Cantó, Núria Serra i Felipe Campos i els estudiants d’Educació Social i Treball Social en pràctiques van participar en la Jornada "Infants i adolescents, ciutadans amb drets i oportunitats", que organitzava l'Ajuntament de l’Hospitalet i la Diputació de Barcelona per commemorar el 20è aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989.

La jornada ha volgut ser un espai per compartir experiències de diferents administracions i entitats socials que volen garantir la prevenció de les situacions de risc, així com promoure la millora del benestar de la infància i el seu desenvolupament integral, afavorint un major compromís en la defensa dels drets dels infants.

Si fem una mica d’història, el 20 de novembre de 1989 va ser aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides la Convenció sobre els Drets de l’Infant, la qual reconeix, entre d'altres, el dret dels infants a expressar la seva opinió, a la llibertat d'expressió i a beneficiar-se d’un nivell de vida adequat per al seu desenvolupament.
La commemoració de la Convenció dels Drets dels Infants d'aquest 20 de novembre ha de servir per fer balanç del grau de compliment de la Convenció i del paper del món local en la defensa dels drets dels infants. També ha de ser un moment per reflexionar entorn els reptes pendents i promoure el compromís de tota la societat perquè els drets dels infants siguin plenament respectats i garantits.

Les jornades van ser inagurades per Ma Dolors Fernández i Bosch, tercera tinenta d’alcaldessa de Benestar Social de l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat seguit per la lectura d’un manifest pels infants i joves de la ciutat. Durant el matí diferents professionals de diferents sectors com l’educació social, periodisme o noves tecnologies, reflexions i punts de vist al voltant d’un tema tant important com els drets dels més petits.

Les jornades van ser clausurades per l’Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat la Sra. Núria Marín i per la presidenta delegada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, la Sra. Montserrat Ballarín.
 

Últimes Notícies