Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Xarxa d’Escoles Lectores, promoció de lectura al centre

Titular notícies

Xarxa d’Escoles Lectores, promoció de lectura al centre

Dilluns 19 Març 2012

Un nou projecte engega l'Associació Educativa Itaca amb el suport FETE-UGT en el Conveni de Col•laboració subscrit amb el Ministeri d'Educació de l'estat Espanyol. Un nou projecte que preten garantir la promoció de la lectura dintre dels infants i joves participants en l'entitat. Una nova oportunitat de donar una mica més, de generar noves oportunitats entre els infants i els joves del barri de Collblanc-La Torrassa de la ciutat de L'Hospitalet de LLobregat. Us presentem un nou projecte de present que vol obrir finestres al futur.  

El passat 23 de febrer  l’Associació Educativa Itaca,  va donar inici al projecte “Xarxa d’Escoles Lectores”, amb la visita de les coordinadores del Projecte i del reconegut escriptor canari, Ernesto Rodríguez Abad.




Aquest projecte va néixer com a conseqüència del programa desenvolupat per FETE-UGT, en l'àmbit del foment de l'hàbit lector a l'escola i altres espais educatius, durant el curs 2003-2004,  com a continuació de la tasca que  ja es feia anteriorment centrant-se fonamentalment en la formació d'educadors, per mitjà de diferents seminaris i congressos temàtics a nivell estatal que reuneixen més de quatre-cents professors anualment per debatre i participar en tallers sobre aquesta temàtica.


A partir d'aquesta iniciativa, emmarcada en diferents plans de formació que gestiona FETE-UGT, de forma ordinària en el Conveni de Col•laboració subscrit amb el Ministeri d'Educació es va plantejar la possibilitat d'obrir altres vies de col•laboració amb el Ministeri de Cultura,  que van permetre realitzar altres accions més enllà del camp estrictament formatiu i que poguessin  tenir una repercussió directa entre els alumnes i les seves famílies. A partir de la signatura del conveni de col•laboració amb el Ministeri de Cultura l'any 2006 i dins del Pla de Foment de Lectura, es va poder fer realitat i s'inicia de forma experimental el projecte "Xarxa d'Escoles Lectores". Des  d’aleshores  han participat en el Projecte, diferents centres educatius de Barcelona, Tenerife, Astúries i Mallorca..


L'autor Ernesto Rodríguez Abad, en l'explicació
d'un dels seus relats amb el grup de M1





El projecte s’inicia a l’Hospitalet, a l’Associació Educativa Itaca, a proposta de Mar González Novell, mediadora en lectura d’aquest projecte que  durant els mesos de març a juny de 2012,  realitzarà  més de 18 sessions de narració en el Centre que fomentaran el paler per la lectura, dels nens/es  i joves de l’Associació.

Així mateix, es realitzarà una sessió formativa pels educadors i tècnics de l’Associació Educativa Itaca, sobre aspectes bàsics en el foment de la lectura, per tal de poder donar continuïtat al projecte.


Crònica de l'activitat per Susanna Capell, Coordinadora de l'Associació Educativa Itaca


Últimes Notícies